امروزه بسیار یاز محصولاتی که توسط ما استفاده می شوند از ترکیبات پلیمری تهیه می شوند . پلیمرها زنجیره های بلندی هستند که عموما از تکرار یک و یا چند واحد کوچک به نام مونومر در رشته های طولانی ساخته می شوند .
این فرآیند طی عملیات پلیمریزاسیون اتفاق می افتد . به طور کلی برای انجام پلیمریزاسیون به یک شروع کننده نیاز است . وظیفه شروع کننده ایجاد اتصال بین مونومرها و ایجاد زنجیره های بلند است .
شرایط پلیمریزاسیون ( دما ، فشار ، آغاز کننده و .) برای هر مونومری با سایر مونومرها متفاوت است همچنین این شرایط می تواند با توجه به خصوصیاتی مانند سختی ، انعطاف ، شفافیت و برای هر پلیمر نیز متفاوت باشد .
یکی از خصوصیات مهمی که برای توصیف هر پلیمر لازم است ، میزان کریستالی بودن آن است ، هرچه پلیمر بیشتر کریستالی باشد ، محکم تر است . میزان کریستاله شدن به نحوه قرار گیری مونومرها در کنار هم بستگی دارد . به نحوه قرار گیری مونومرها در کنار هم تاکتیک گفته می شود .
برای این کار سه نوع تاکتیک وجود دارند که عبارتند از : ایزوتاکتیک ، سیندیوتاکتیک و آتاکتیک .
در ایزوتاکتیک تمامی مونومرها در یک مسیر معین به هم میچسپند و در حالت سیندیو این قرارگیری به صورت یکی در میان است . اما در حالت آتاکتیک قرار گیری کاملا به صورت تصادفی است و هیچ نظمی وجود ندارد .
نکته جالبی که در این مورد وجود دارد ، این است که نمیتوان گفت کدام یک از این تاکتیک ها بهتر است و استفاده از آن توسط تولید کنندگان به نوع پلیمر و خصوصیات مورد انتظار آن وابسته است . به عنوان مثال پلی پروپیلن معمولا به صورت ایزو و سیندیو است در حالی که تاکتیک مناسب برای پی وی سی آتاکتیک است .
پلیمری که با توجه به مراحل شرح داده شده در پتروشیمی ها و شرکت های تولید کننده مواد خام شیمیایی تولید می شود به شکل گلوله ، قرص و یا رشته است .
سپس این مواد خام توسط روش های مختلف قالب گیری مانند اکستروژن ، قالب گیری بادی ، فشاری و . به محصولات مختلف تبدیل می شوند .
شرکت مبتکران شیمی یکی از با سابقه ترین شرکت های تامین کننده مواد شیمیایی مختلف است . جهت سفارش و خرید و فروش انواع مواد شیمیایی با این موسسه در ارتباط باشید .
درباره این سایت